Κυριακή 29 Απριλίου 2007

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ !!!
3 κεραίες κινητής τηλεφωνίας δίπλα στο 2ο Δημ. Σχολείο Ιεράπετρας, δίπλα στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών Ιεράπετρας, τις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και στο κέντρο της πόλης στο ποιο πολυσύχναστο μέρος της.

Συγκεκριμένα επί της οδού Λασθένους και της προέκτασης αυτής Στρ. Κόρακα εξακολουθούν να λειτουργούν τρεις κεραίες κινητής τηλεφωνίας (TIM, VODAFON και COSMOTE) τις οποίες με αναφορά προς τον Εισαγγελέα Λασιθίου αλλά και προς εσάς και τις υπηρεσίες σας, από τον Δεκέμβριο του 2005, έχουμε καταγγείλει ότι λειτουργούν παράνομα, η Οικολογική Ομάδα Ιεράπετρας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του εν λόγω σχολείου και 27 ακόμη συμπολίτες μας.
Σήμερα σας προσκομίζουμε εκατοντάδες επιπλέον υπογραφές των γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου.
Αναλυτικότερα οι αποστάσεις είναι: Η κεραία της COSMOTE απέχει 75μ, η κεραία της TIM 90μ και η κεραία της VODAFON 175μ. από το σχολείο, ενώ η μεταξύ τους απόσταση είναι TIM – VODAFON 100μ και TIM – COSMOTE 200μ.
Σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία (Ν. 3431/2006) οι κεραίες αυτές έπρεπε να είναι τοποθετημένες σε απόσταση μεγαλύτερη των 300μ από ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, πόσο μάλλον από το Δημοτικό σχολείο αλλά και μεταξύ τους θα έπρεπε να έχουν μια αντίστοιχη απόσταση.
Η κεραία της TIM (φωτογραφία) είναι συγκεκαλυμμένη και τοποθετημένη μέσα σε ηλιακό θερμοσίφωνα, με την επωνυμία SUNPOWER, η κεραία της VODAFON βρίσκεται μέσα σε ντεπόζιτο νερού ενώ η κεραία της COSMOTE δεν είναι μεν συγκαλυμμένη αλλά βρίσκεται απέναντι από ξενοδοχείο (ξεν. GALAXY, πράγμα που εκ του νόμου και αυτό απαγορεύεται) και απέναντι από τις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου.
Για την πρώτη εκ των αναφερόμενων κεραιών (ΤΙΜ) από 16/09/2003, 46 συμπολίτες μας προέβησαν σε ασφαλιστικά μέτρα κατά τον χρόνο της εγκατάστασής της και οδήγησαν την εταιρεία σε δικαστικό συμβιβασμό με υπόσχεσή της και εγγράφως (συνημμένα έγγραφα σας υποβάλλουμε) ότι ουδέποτε θα την λειτουργήσει. Η συγκεκριμένη κεραία δυστυχώς σήμερα λειτουργεί και θα πρέπει οι ενέργειες για απομάκρυνση των εγκαταστάσεών της από το δώμα της οικοδομής που βρίσκεται να είναι ΑΜΕΣΕΣ και σε συνεργασία με τον Εισαγγελέα Λασιθίου.
Από τα έγγραφα της Ελληνικής Επιτροπής Ταχυδρομείων Τηλεπικοινωνιών (υπ. αρίθμ. 3822/Φ506/2-2-2006 και 9865/Φ506/24-3-2006), αλλά και του εγγράφου της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου (υπ. αρίθμ. 33770/790/15-9-2006), και του αντίστοιχου εγγράφου της Πολεοδομίας Ιεράπετρας (υπ. αρίθμ. 6785/15-2-2006), τα οποία στάλθηκαν ως απάντηση εγγράφων που έστειλε η Οικολογική Ομάδα Ιεράπετρας, φαίνεται ότι όλες οι κεραίες είναι παράνομες και της COSMOTE, αφού δεν διαθέτουν έγκριση περιβαλλοντικών όρων από την Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Κρήτης όπως σαφώς ορίζει η υπ. αρίθμ. 119014/7-7-2006 διευκρινιστική του νόμου εγκύκλιος της διεύθυνσης Ε.Α.Ρ.Θ , αλλά και δεν διαθέτουν σχετική άδεια εγκατάστασης από την Πολεοδομία Ιεράπετρας, όπως όλα τα παραπάνω έγγραφα αναφέρουν.
Κάθε ώρα που περνά, τα μικρά παιδιά του 2ου δημοτικού σχολείου, οι Υπάλληλοι και οι συμπολίτες μας που επισκέπτονται το ΚΕΠ και τις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, οι πελάτες και το προσωπικό του ξενοδοχείου GALAXY, οι συμπολίτες μας που κατακλύζουν το κέντρο της πόλης, βομβαρδίζονται από την ακτινοβολία των συγκεκριμένων κεραιών, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι και κατά παράβαση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος σε διαβίωση ελεύθερη από κάθε είδους ακτινοβολία που επηρεάζει τον οργανισμό τους.
Επίσης οι συγκεκριμένες εταιρείες έχουν προβεί σε χαρακτηριστική περίπτωση Αθέμιτης Εμπορικής Πρακτικής, που απαγορεύεται σαφώς, από την Εθνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία και έχει υπογραφεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο των Υπουργών από 11/05/2005, αφού δεν έχουν τηρήσει το γράμμα του νόμου για την μεταξύ των κεραιών τους απόσταση.
Για όλα τα παραπάνω η Οικολογική Ομάδα Ιεράπετρας, ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημ. Σχολείου καθώς και δεκάδες συμπολίτες μας, ζητάμε από τον Νομάρχη Λασιθίου, να προβεί σε ΑΜΕΣΕΣ ενέργειες και σε συνεργασία με το Δήμο Ιεράπετρας να γίνουν ασφαλιστικά μέτρα για το σταμάτημα της λειτουργίας ΤΩΡΑ των 3 κεραιών και στη συνέχεια να ζητηθεί η πλήρης εφαρμογή των νόμων για την απομάκρυνσή τους.

Το Δ.Σ
Της Οικολογικής Ομάδας Ιεράπετρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: